• LTL-zendingen
 • FTL-zendingen
 • Express zendingen
LTL-zendingen

Hier vindt u waardevolle informatie over de voordelen en overwegingen bij het kiezen van LTL (Less than Truckload) transport. LTL-transport is een uitstekende oplossing in bepaalde situaties en kan je helpen bij het optimaliseren van transportactiviteiten. Laten we eens kijken naar de voordelen van LTL-transport en wanneer het een goede keuze is.

Wanneer is LTL-transport een goede keuze?

LTL-transport zorgt voor lagere transportkosten:

Als je regelmatig goederen verzendt die de volledige capaciteit van een vrachtwagen niet benutten, is LTL-transport een kosteneffectieve oplossing. Je deelt de vrachtkosten met andere zendingen, waardoor je alleen betaalt voor de ruimte die je daadwerkelijk gebruikt. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren in vergelijking met het boeken van een volledige vrachtwagen.

Verminder je CO2-uitstoot met LTL-transport:

Door de beschikbare ruimte in een vrachtwagen efficiënt te benutten, helpt LTL-transport de CO2-uitstoot te verminderen. In plaats van meerdere halflege vrachtwagens op de weg te hebben, worden de vrachtwagens optimaal gevuld met verschillende zendingen. Dit draagt bij aan een groenere en duurzamere logistieke sector.

LTL-transport geeft je meer flexibiliteit in transport:

Met LTL-transport kun je profiteren van een flexibelere planning. Je hoeft niet te wachten tot je een volledige lading hebt om te verzenden. Zelfs met kleinere zendingen kun je jouw goederen regelmatig verzenden, waardoor je de supply chain kunt stroomlijnen en klanten sneller kunt bedienen.

Veelgestelde vragen over LTL-transport

Wanneer is LTL-transport niet geschikt?

Transittijden kunnen met LTL-transport langer zijn:

Omdat LTL-transport meerdere stops en sorteerprocessen vereist, kunnen de transittijden langer zijn in vergelijking met het boeken van een volledige vrachtwagen. Als snelheid cruciaal is voor je zending, kan een andere transportmethode zoals FTL (Full Truckload) beter geschikt zijn.

Met LTL-transport loop je een groter risico op schade:

Omdat je zending wordt gecombineerd met andere goederen, is er een hoger risico op beschadiging tijdens het transport. Hoewel vervoerders de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om schade te minimaliseren, is het belangrijk om bewust te zijn van dit risico, vooral bij fragiele of waardevolle goederen.

Wat betekent LTL-transport?

LTL-transport staat voor "Less than Truckload" transport. Het verwijst naar het verzenden van goederen die de volledige capaciteit van een vrachtwagen niet benutten. De ruimte in de vrachtwagen wordt gedeeld met andere zendingen van verschillende klanten.

Kan ik een pompwagen of een heftruck aanvragen tijdens de transportaanvraag?

Bij het boeken van een LTL-transport kun je meestal een verzoek indienen voor extra apparatuur, zoals een pompwagen of een heftruck. Dit kan handig zijn als je goederen hebt die niet handmatig kunnen worden geladen of gelost. Neem contact op met je transporteur of logistieke dienstverlener om te informeren naar de beschikbaarheid en eventuele extra kosten voor het aanvragen van deze apparatuur.

Hoe kan ik schade aan mijn LTL-zending voorkomen?

Hoewel transporteurs voorzorgsmaatregelen nemen om schade tijdens het transport te minimaliseren, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om het risico verder te verminderen:


 1. Verpak je goederen goed: Zorg ervoor dat je goederen stevig en veilig verpakt zijn in geschikte verpakkingsmaterialen. Gebruik indien nodig beschermende materialen zoals opvulmateriaal of schuim om schokken en trillingen te absorberen.
 2. Label je zending duidelijk: Gebruik duidelijke en zichtbare labels om aan te geven dat jouw goederen fragiel zijn of speciale behandeling vereisen. Dit helpt de transporteur om extra voorzichtigheid te betrachten.
 3. Communiceer specifieke instructies: Als je goederen bijzondere hantering vereisen, zoals een bepaalde temperatuur of voorzichtigheid bij het laden en lossen, communiceer dit dan duidelijk aan de transporteur. Zorg ervoor dat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van eventuele specifieke vereisten.
 4. Controleer de zending bij aflevering: Bij ontvangst van jouw zending, inspecteer deze zorgvuldig op eventuele schade of tekortkomingen. Noteer eventuele schade op de vrachtbrief voordat je deze ondertekent. Neem bij schade direct contact op met de transporteur om een claim in te dienen.


Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je de kans op schade aan uw LTL-zending verminderen en ervoor zorgen dat uw goederen veilig en onbeschadigd arriveren op hun bestemming.


Hopelijk hebben deze antwoorden je vragen over LTL-transport beantwoord. Mocht je nog andere vragen hebben of meer informatie nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om te helpen bij al jouw logistieke behoeften.

FTL-zendingen

Wanneer is FTL-transport een goede keuze?

FTL-transport, ook wel bekend als Full Truckload transport, biedt tal van voordelen voor jouw zendingen. Hier zijn enkele redenen waarom FTL-transport vaak een uitstekende keuze is:


Snelheid: Als snelheid een prioriteit is, is FTL-transport de juiste optie. Met FTL-transport wordt jouw vracht direct van de laadplaats naar de bestemming vervoerd, zonder tussenstops. Dit resulteert in een aanzienlijk kortere doorlooptijd in vergelijking met LTL-transport (Less Than Truckload).


Minder risico op schade: Met FTL transport heb je minder risico op beschadiging van uw goederen. Omdat jouw vracht de enige lading in de vrachtwagen is, wordt de kans op schade door het laden en lossen van andere goederen geminimaliseerd.


Lager risico op vertragingen: Vertragingen kunnen kostbaar zijn en je bedrijfsvoering verstoren. Met FTL-transport heb je meer controle over de levertijd, omdat er geen tussenstops zijn. Dit vermindert het risico op vertragingen veroorzaakt door het ophalen en afleveren van andere zendingen.


Kostenefficiëntie voor grotere zendingen: Als je een grote hoeveelheid goederen verzendt, is FTL-transport vaak kostenefficiënter. Omdat je de volledige vrachtwagenruimte benut, hoef je de kosten niet te delen met andere verzenders, zoals bij LTL-transport het geval is.

Wanneer is FTL-transport niet geschikt?

Hoewel FTL-transport veel voordelen biedt, is het niet altijd de beste keuze. Hier zijn situaties waarin FTL-transport mogelijk niet geschikt is:


Voor kleine zendingen: Als je slechts een kleine hoeveelheid goederen hebt om te verzenden, is FTL-transport misschien niet de meest kostenefficiënte optie. In dit geval kan LTL-transport een betere keuze zijn, omdat je de vrachtwagenruimte kunt delen met andere verzenders en de kosten kunt splitsen.


Inefficiëntie en CO2-uitstoot: Het is belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid en milieueffecten bij het kiezen van transportoplossingen. Als jouw lading niet de volledige vrachtwagenruimte benut, kan dit leiden tot inefficiëntie en onnodige CO2-uitstoot. Overweeg in dergelijke gevallen een meer gedeelde of gecombineerde verzendmethode.

Veelgestelde vragen over FTL-transport

Hoe kan ik beginnen?

Om te beginnen met Transeco, kan je eenvoudig onze website bezoeken en een account aanmaken. Van daaruit kan je zending plannen, offertes ontvangen en het transportproces beheren.

Welke landen ondersteunen jullie?

Transeco is trots om in Europa-verzenddiensten aan te bieden. We ondersteunen zendingen naar een breed scala aan landen binnen Europa. Of je nu lokaal verzendt of internationale zendingen heeft, Transeco staat voor u klaar om uw goederen veilig en efficiënt af te leveren.

Is Transeco echt gratis te gebruiken?

Ja, Transeco is gratis te gebruiken voor onze klanten. We geloven in transparantie en het bieden van betaalbare oplossingen voor onze gebruikers. Je betaalt alleen voor de verzendkosten een fee en eventuele extra diensten die u kiest, zoals verzekering of speciale behandeling van jouw goederen. We streven ernaar om concurrerende tarieven aan te bieden zonder verborgen kosten.

Wat voor soort goederen ondersteunt Transeco?

Transeco ondersteunt een breed scala aan goederen, variërend van algemene handelswaren tot speciale en gevoelige lading. Of het nu gaat om pakketten, pallets, grote items of gevaarlijke stoffen, wij bieden oplossingen voor jouw verzendbehoeften. Neem contact met ons op voor meer informatie over specifieke goederen en eventuele vereisten.

Welke betalingsmethoden accepteren jullie?

Transeco accepteert verschillende betalingsmethoden om jouw verzendingen gemakkelijk en veilig te betalen. We ondersteunen doorgaans betalingen via creditcards, zoals Visa, MasterCard en American Express. Daarnaast bieden we vaak de mogelijkheid om te betalen via online betaalplatforms en bankoverschrijvingen. Bij het boeken van uw zending kunt u de beschikbare betalingsmethoden zien en de meest geschikte optie kiezen.

Waar kan ik de apps downloaden?

Transeco biedt handige mobiele apps voor zowel iOS- als Android-apparaten. Je kunt onze apps downloaden vanuit de respectievelijke app stores, zoals de App Store voor iPhone-gebruikers en de Google Play Store voor Android-gebruikers. Met onze mobiele apps kun je eenvoudig zendingen beheren, offertes ontvangen en real-time updates over jouw vracht volgen.

We hopen dat deze veelgestelde vragen je van dienst zijn. Mocht je nog andere vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons ondersteuningsteam staat klaar om u te helpen bij al uw transportbehoeften.

Express zendingen

Wanneer moet ik kiezen voor express zending?

Als je een zending hebt die dringend en snel moet worden afgeleverd, is express zending de beste keuze. Express zendingen zijn ideaal voor situaties waarin tijd van essentieel belang is, zoals: belangrijke pakketten en gevoelige goederen die snel moeten worden geleverd.

Kan ik express zending aanvragen voor LTL-zendingen of alleen dozen?

Bij Transeco begrijpen we dat express transport niet alleen beperkt is tot kleine dozen. Daarom bieden we express zendingen voor zowel LTL (Less Than Truckload) zendingen als dozen. Of je nu een enkel pakket hebt of een grotere vracht, wij kunnen je helpen om het snel en efficiënt naar de gewenste bestemming te verzenden.

Kan ik express zendingen ook internationaal verzenden?

Ja, absoluut! Transeco biedt ook internationale express zendingen aan. Of je nu een belangrijk document naar een internationale klant moet sturen of een pakket met spoed naar een ander land moet verzenden, wij hebben de mogelijkheden en expertise om je zending veilig en snel over de grenzen heen te krijgen. Ons wereldwijde netwerk van vervoerders stelt ons in staat om betrouwbare en snelle internationale express levering te garanderen.

4 redenen waarom Transeco de beste oplossing is voor express zendingen

Communiceer rechtstreeks met vervoerders en chauffeurs: Bij Transeco geloven we in transparantie en open communicatie. Daarom bieden we je de mogelijkheid om rechtstreeks te communiceren met onze vervoerders en chauffeurs. Dit stelt je in staat om de status van je zending op elk moment te volgen, eventuele wijzigingen aan te brengen en belangrijke informatie uit te wisselen.

Alle vervoerders zijn gevalideerd door Transeco: We begrijpen dat betrouwbaarheid essentieel is bij express verzendingen. Daarom hebben we een rigoureus validatieproces voor al onze vervoerders. We werken alleen met betrouwbare en ervaren vervoerders die voldoen aan onze hoge normen van service en kwaliteit. Hierdoor kunnen we garanderen dat je zending in goede handen is en op tijd wordt afgeleverd.

24/7 toegankelijk via desktop, iPhone en Android: Bij Transeco begrijpen we dat flexibiliteit belangrijk is in de wereld van express verzendingen. Daarom hebben we een gebruiksvriendelijk online platform ontwikkeld dat 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk is. Of je nu op kantoor bent, onderweg bent of thuis werkt, je hebt altijd toegang tot ons platform via je desktop, iPhone of Android-apparaat. Hiermee kun je zendingen plannen, volgen en beheren op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Realtime track en trace: We weten dat het belangrijk voor je is om te weten waar je zending zich op elk moment bevindt. Daarom biedt Transeco een realtime track en trace systeem.

Bestemmingen

We bieden betrouwbare en snelle verzending naar verschillende bestemmingen in Europa en Verenigd Koninkrijk.

Hieronder vind je een overzicht van de bestemmingen waarnaar we momenteel verzenden:

West-Europa

 • Transport naar België
 • Transport naar Nederland
 • Transport naar Luxemburg
 • Transport naar Frankrijk
 • Transport naar Duitsland

Zuid-Europa

 • Transport naar Portugal
 • Transport naar Spanje
 • Transport naar Italië

Noord-Europa

 • Transport naar Noorwegen
 • Transport naar Zweden
 • Transport naar Finland
 • Transport naar Denemarken

Oost-Europa

 • Transport naar Estland
 • Transport naar Letland
 • Transport naar Litouwen
 • Transport naar Roemenië
 • Transport naar Bulgarije
 • Transport naar Griekenland

Midden-Europa

 • Transport naar Oostenrijk
 • Transport naar Polen
 • Transport naar Tsjechië
 • Transport naar Slowakije
 • Transport naar Slovenië
 • Transport naar Hongarije
 • Transport naar Kroatië

Verenigd Koninkrijk

 • Transport naar Engeland
 • Transport naar Wales
 • Transport naar Schotland

Let op: dit is een algemeen overzicht van de regio's waarnaar we verzenden. Voor specifieke bestemmingen binnen deze regio's en eventuele beperkingen in verband met internationale verzendingen, raden we je aan contact met ons op te nemen of onze website te raadplegen voor de meest recente informatie.

We streven ernaar om jouw zending veilig en op tijd te bezorgen, waar ter wereld het ook naartoe moet. We hopen je binnenkort van dienst te kunnen zijn!